ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Hakan Ünver İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Okulumuzun 8.Sınıflardan dokuz öğrencimiz, Türkçe Öğretmenimiz Semra BAYRAKTAR rehberliğinde TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında yazdıkları öyküler
"FOTOĞRAFLARIN İZİNDE HAYATLAR" başlığı altında albüm olarak yayımlandı.

Öğretmen Gelişim Programı (ÖGEP) Planımız

Ara

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi çalışmaları; 6.sınıf  "Hz. Muhammed'in Hayatı"dersi ödevi.

Ara

Öğrencilerimizin kutlama-anma programlarında kullanacağı Yeni Semazen Kostümlerimiz tamamlandı.

Kas

Sınıf Rehber Öğretmenleri ve Zümre toplantılarında Öğrencilerimizin sorunlarını çözmeye yönelik Öğrenci Bilgi Formlarının ve "Yaşam Pencerem" formlarının değerlendirilmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla fikir alışverişleri yapıldı.

Ağu

2019-2020 Öğrenci kıyafetlerimiz; Ana Sınıfları, 5 ve 6.sınıflar için belirlendi. 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz de geçen yıl ile aynı stil olan kıyafetlerini kullanabileceklerdir.

May

Mezunların hangi alanlarda istihdam edildiği, yükseköğretime geçiş ve kendi işini kurma durumu vb. takip edilmekte ve her sene sonunda KTS sistemine işlenmektedir.

May

Okulumuzda her yıl Haziran ve Eylül aylarında gerçekleştirilen " Mesleki Çalışmalar " ; fen bilimleri, sosyal bilimler, yabancı dil, sanat, spor ve mesleki alanlarda akademik başarıyı yükseltmek ve öğretim birlikteliğini geliştirmek amacıyla Genel Müdürlükçe hazırlanan program çerçevesinde uygulanacaktır.

May

Mesleki Gelişim Eğitim alanında veya branşında Doktora /yüksek lisans çalışması olan öğretmenler ile söyleşi gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz eğitim ve öğretim, Eğitim Yönetimi ve denetimi, Eğitim Planlaması alanlarındaki yenilikler ile Doktaora / yüksek lisans süreçlerinin zorlukları ve kazandırdıkları ile ilgili deneyimlerini ve bilgilerini sohbet havasında bizlerle paylaştılar.

May

Velilerimizin ziyaret sürecinde beklerken, Öğrencilerimizin de tenefüslerini okuyarak değerlendirebilmeleri, amacıyla Okulumuzun muhtelif katlarında, birimlerinde ve Veli Bekleme koltukları bölgesinde, Okuma köşelerimiz ve kitaplıklar önceki yıllarda oluşturulmuştu.
Okul Kütüphanemize ve sınıf kitaplıklarımıza da zaman zaman yeni materyaller (kitap,dergi, süreli yayın) eklenmekte güncel kalmaları sağlanmaktadır.

Nis

Okulumuz idarecileri yönetiminde e-sosyal etkinlikler konulu bilgilendirme toplantısı tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

e-sosyal etkinlikler uygulama kılavuzu

Haz

Vizyon Belgesi bağlamında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci ve ikinci dönem sonunda, gerçekleştirilen faaliyetler okul yöneticileri öğretmenler öğrenciler ve veliler ile istişareler yapılarak değerlendirilmiş, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Bilgi ve Takip Sistemi tarafından yapılan değerlendirmelerle karşılaştırılmış, eksilerimiz ve artılarımız gözden geçirilmiştir.

Nis

Kalite Takip Sistemi kriterlerine uygun olarak 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Dönem boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.
Danışma Kurulumuz yaptıkları toplantılar sonunda 1.Dönem "Vizyon Belgesi İzleme Raporu" hazırlandı.

Nis

Okul idaresince başlatılan bu faaliyetle Öğle yemeği ihtiyacını karşılamakta sıkıntı yaşayann öğrencilerimize okul camiası olarak destek verilmektedir.
Öğretmen ve çalışanlarımız birer öğrencinin yemek giderlerini karşılamakta, onların derslerine sağlıklı gidebilmesini sağlamaktadırlar.

Nis

Öğrencilerimizin mesleki gelişimleri bağlamında müftülükler ve ilahiyat fakülteleri ile etkin işbirliği gerçekleştirilmekte ve bu kapsamda yapılan protokollerin uygulanmasına özen gösterilmektedir.