Mrt

14 Mart Dünya Pi günü, 2020 yılından itibaren UNESCO Dünya Matematik Günü olarak kutlanmaktadır. Matematiğe farkındalığı arttırmak adına harika bir gün düzenleyen okulumuz matematik öğretmenleri ceşitli etkinliklerle okulumuzu şenlendirdi. Bugün matematiğe emek veren, matematiği nesilden nesile aktaran tüm matematikçilerin bayramıdır. Kutlu olsun.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy'un milletin hissiyatına tercüman olup milli mücadele ruhunu kaleme aldığı,12 Mart 1921'de Meclis'te büyük bir gururla alkışlanıp kabul edilen İstiklal Marşımız İstiklal Şairimizin bizlere en büyük armağanıdır. İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Mrt

Bakanlığımız ve Deniz Feneri Yadımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında yapılan "İyilik Okulu" İş Birliği Protololü kapsamında, okulumuz konferans salonunda Değerler Eğitimi Kulübü öğretmenleri ile  toplantı düzenlenmiştir.

Mrt

Şehit Hakan Ünver İHO olarak bir başarıya daha imza attık. Okullar arası Yıldız Erkek Oryantring Ankara şampiyonluğu için yarışan okulumuz, Ankara 1.'si, öğrencilerimiz Onur KIZILKULA okul sporlarında Yıldız Erkeklerde ferdi 2., Baran Arda BORAN ferdi 1. olmuştur. Bu gururu yaşatan kıymetli öğtrncilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Şehit Hakan Ünver İmam Hatip Ortaokulu olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesine gezi düzenledik. Milli bilinç oluşmasında katkı sağlayan gezide öğrencilerimiz güzel vakit geçirdi. Destekleri için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şehit Hakan Ünver İmam Hatip Ortaokulu Hafızlık Sınıfı öğrencilerimizin öğretmenleri önderliğinde hazırlamış olduğu "Diren Filistin" programı icra edildi. Zulme sessiz kalmayan, mazlumun yanında olan öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şehit Hakan Ünver İmam Hatip Ortaokulu olarak LGS 2024 Projesi kapsamında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi' ne gezi düzenledik. Keyifli vakit geçiren öğrencilerimiz külliye mantığını görerek daha iyi kavradı ve 15 Temmuz Şehitliğini gezerek şehitlerimizin ruhlarına Kur'an-ı Kerim armağan ederek Millet Kütüphanesindeki kitapları yakından inceleme fırsatı buldular. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında öğrencilerimiz hafta boyunca dini tabu oyunu, kitap okuma seansları, etkinlik yapımı, film saatleri ve gezi gibi etkinlikler gerçekleştirildi.  Podium avmde sinema etkinliğine katılan 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerimiz “Tay” filmine giderek sinemada keyifli vakit geçirdiler. Emekleri için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Vakti Kuşanmak projesi kapsamında öğrencilerimize namaz alışkanlığı kazandırmak için 1 Ocak 2024 tarihinde Hacı Bayram Veli Camii’ne sabah namazına gidildi. Öğrencilerimiz sabah namazının manevi ikliminde cemaatle namaz kılmanın huzurunu yaşayarak namaza karşı iştiyakları artmıştır.

Ock

Sağlık Bakanlığının geliştirdiği halk sağlığı politikaları doğrultusunda “Aslıhan Yılmaz - Kişisel Temizlik ve Hijyen” , “ Çiğdem Okutkan - Omurga Sağlığı ve Fiziksel Aktivite” konusunda 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerimize seminer vermişlerdir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ock

7 ve 8. Sınıf öğrencilerimize ders çalışma teknikleri, günü planlama ve ders başarısını arttırma konusunda seminer verildi.

Ock

Okulumuzda Regaip Kandili münasebetiyle öğrenci ve öğretmenlerimize lokma ve kandil simidi ikramı yapıldı. Programda emeği geçen veli, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Başarılı olmak için ders çalışmak önemlidir. Ama daha da önemlisi verimli ders çalışmaktır. Nasıl, ne kadar ve hangi yöntemlerle ders çalışacağını bilen bir öğrenci zamanı da etkili kullanarak başarıya ulaşır.

Çalışmanın verimini arttırmak ve verimli ders çalışma yöntemleri hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturmak için okul rehber öğretmeni Sevgi BUĞDAYCI tarafından seminer çalışması yapılmıştır.

Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Genç Sada Kur' an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasında,  okulumuz 8. sınıf öğrencilerinden Hüseyin Taha BAYKAL dereceye girerek İl 3'sü  olmuştur. Öğrencimize hediyesini Sincan Belediye Başkanı Sayın Murat ERCAN ve ödülünü Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet BİLEN takdim etmiştir. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.